• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Tomatensalsa met paprika en komkommer

Tomatensalsa met paprika en komkommer

september 14, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_First

Of het nu bij een tortillachippie is, omdat je even makkelijk lekkere quesedilla’s wilt maken of omdat je een gezonde of extra side dish bij je maaltijd wilt zetten, salsa is altijd lekker en op ontelbaar veel manieren klaar te maken. Bij de kleuters in de klas hebben we ook al een keer zelf salsa gemaakt met de groenten die uit de schooltuin kwamen en zij hebben er van gesmuld. Ook al kwam dat misschien ook wel door de chippies die ze erbij kregen, hebben ze vaak gevraagd wanneer we nog een keer salsa konden maken, dus ook met het Kerstdiner hebben we salsa gemaakt. Als kleine kinderen al gek zijn op salsa en erom vragen, wat let je dan om het zelf te maken. Het is simpel en vele malen lekkerder dan de salsa die je uit een potje eet.

Stiekem is salsa ook een perfecte manier om van restjes die nog in je koelkast liggen af te komen. Iedereen heeft wel eens left-overs liggen zoals een stuk komkommer, een halve paprika of een paar tomaten. Weggooien is zonde, maar het is ook niet voldoende om nog een maaltijd mee in elkaar te draaien. En soms heb je ook gewoon geen zin om te koken terwijl je weet dat je wat gezonds zou moeten eten. Guilty pleasure oplossing dus!

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_1

Natuurlijk begin je voor een tomatensalsa met de tomaten. Snijdt de tomaten in vieren, snijdt de vochtige binnenzijde er uit en snijdt de tomaten in blokjes.

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_2
Dan paprika, ook een haast onmisbaar ingredient in de vele variaties op salsa die er te verzinnen zijn. Kies voor een kleur paprika die contrasteert met het rood van de tomaat. Salsa is een feestje en hoe meer kleurtjes, hoe gezelliger het er uit ziet!

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_3

Komkommer is een iets minder verwachte maar zeker in de zomer heerlijk frisse toevoeging aan salsa. Ook voor kinderen die nieuwe smaakjes moeten of willen leren kennen is komkommer een ideaal ingrediënt vanwege de neutrale smaak.

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_4
Knoflook is voor ons een must in de meeste gerechten en ook de salsa krijgt er een heerlijke kick van. Ben je niet zo’n fan van knoflook, laat de knoflook dan gewoon achterwege. Ook zonder smaakt deze salsa namelijk fantastisch.

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_5

Verse bieslook. Snijdt of knip de bieslook fijn. Het hoeft niet pietje-precies allemaal even groot gesneden of geknipt te zijn. Home cooking mag er ook echt homemade uit zien.

Tomatensalsa_Paprika_Komkommer_6

Voeg alle ingrediënten samen met de passata en (eventueel) zout en peper naar smaak in een schaal en meng alles goed door elkaar.

Serveer in een schaal met tortilla chippies erbij of ernaast en eet smakelijk!

Tomatensalsa met Paprika en Komkommer
Print
Tomatensalsa met paprika en komkommer
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 

Frisse dip.

Gang: Bijgerecht, Dip, Saus
Keuken: Mexicaans, Spaans, Vegetarisch
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 3 grote tomaten
  • 1 paprika
  • 1/4 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 10 sprieten bieslook
  • 200 gram passata gezeefde tomaat
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Maak de tomaten schoon en snijdt ze in vieren, snijdt de vochtige binnenkant er uit en snijdt de partjes in blokjes.
  2. Maak de paprika schoon en snijdt deze in blokjes.
  3. Snijdt de komkommer in vieren, snijdt de zaadlijst er uit en snijdt de komkommer in kleine blokjes.
  4. Snijdt de knoflook (optioneel) en de bieslook fijn.
  5. Voeg alle gesneden ingredienten samen met de passata samen en meng goed.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
Tip(s) van de chef
  • Wil je de salsa een échte kick geven, voeg dan een fijn gesneden rood pepertje toe.
  • Mag hij iets meer kick hebben maar wil je de salsa niet té scherp van smaak hebben voeg dan een fijn gesnipperd rood uitje toe.
  • Vind je het teveel werk om alles op de hand te snijden? Snijdt de ingredienten in grove stukken en gooi ze samen in de keukenmachine. Hoe langer je de machine laat draaien, hoe fijner de salsa van structuur wordt, dus heb er erg in dat je alles maar kort maalt.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Dippable Nomz, Festive Nomz, Healthy Nomz, Nomz, Quick Nomz, Veggie Nomz Tags: Chippies, Dip, Komkommer, Paprika, Salsa, Tomaat, Tortilla

Vorig bericht: « Foodbloggers Tag
Volgend bericht: Roquefort met prei (Lekker met rijst!) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....