Ga terug
+ servings
Print
Two Meat Nachos

Two meat nachos – Dubbel vlees, dubbel lekker

Arriba Arriba!

Gang Diner
Keuken Fusion, Mexicaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram kipgehakt
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 2 zakken nachochips
  • geraspte kaas
  • kaassaus
  • 1/2 krop botersla
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 jalapeno
  • 100 gram tomaatjes
  • 3 eetlepels groene olijven

Bereidingswijze

  1. Bak in twee aparte pannen het rundergehakt en het kipgehakt rul.
  2. Voeg aan het rundergehakt één eetlepel cajunkruiden en 100 ml water toe. Schep alles goed om en laat inkoken.
  3. Snipper de teen knoflook fijn en voeg deze samen met één eetlepel cajunkruiden, de geconcentreerde tomatenpuree en 100 ml water aan het kipgehakt toe. Schep alles om en laat inkoken.
  4. Maak ondertussen de botersla schoon en snijdt de paprika's, avocado en rode ui in ringen.
  5. Snijdt de jalapeno in plakjes.
  6. Leg enkele blaadjes botersla op een bord.
  7. Leg langs de rand van het bord de paprika en de avocado.
  8. Vul het bord met een gulle hoeveelheid nachochips
  9. Schep van beide vleessoorten een portie op de nachochips en schenk hier kaassaus overheen. Strooi geraspte kaas over het geheel.
  10. Maak de nachos af met de rode ui, verse tomaatjes, de jalapeno en groene olijven.

Tip(s) van de chef

  • In plaats van alle groenten die je toevoegt kun je natuurlijk ook kiezen voor guacamole en salsa bij deze schotel.
  • Geef wat extra tegenwicht aan de pit van de jalapeno door zoete puntpaprika te gebruiken in plaats van gewone paprika.