Ga terug
+ servings
Print
Chili con Ananas con Pollo

Chili con Ananas con Pollo

Chili con carne maar dan met een twist.

Gang Diner
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 8 Personen

Ingredienten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel cajunkruiden of meer als je van pittig houd
  • 1 blik mais 300 gram
  • 1 pot bruine bonen 800 gram
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 4 schijven ananas
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Begin met het snijden van je ingredienten.
  2. Fruit de ui.
  3. Voeg de kipstukjes toe en bak deze gaar.
  4. Voeg de knoflook en cajunkruiden toe.
  5. Voeg de zoete puntpaprika toe en bak dezen in enkele minuten zacht.
  6. Voeg de bruine bonen, mais, ananas en tomatenblokjes toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Laat op laag voor 10 minuten pruttelen.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer.

Tip(s) van de chef

  • In plaats van bruine bonen kun je ook kidneybonen of zwarte bonen gebruiken. Of een combinatie van bonen. Net waar je zin in hebt.
  • In plaats van bonen uit pot kun je ook gedroogde bonen gebruiken. Dit is nog voordeliger, maar de bonen hebben wel een lange tijd nodig om te weken voor je ze kunt gebruiken.

Kosten voor dit recept;

Uien - €0.08
Zoete puntpaprika - € 1.19
Kipfilet - € 1.30
Mais - € 0.59
Bruine Bonen - € 1.16
Tomatenblokjes - € 0.44
Ananas - € 0.75
Kruiden - €0.15

Totale kosten; € 5.66
Kosten per portie bij 8 porties; € 0.71