Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Wentelteefjes van bruin brood
Gang
Brunch, Dessert, Lunch
Keuken
Nederlands
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
Totale tijd
15
minuten
Aantal
2
Personen
Ingredienten
8
sneden brood
250
ml
melk
1
ei
1
theelepel
kaneel
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Klop de melk met het ei, de kaneel en de basterdsuiker goed door elkaar.
Doop de boterhammen in het mengsel en leg ze opzij op een bord tot je alle boterhammen hebt gedoopt.
Indien je nog mengsel over hebt giet je dit over de stapel boterhammen heen. (Hier was alles op na 7 boterhammen, het brood was al aardig droog.)
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes met twee tegelijk aan beide zijden bruin in een klont roomboter.
Serveer met jam of vers fruit.
Tip(s) van de chef
Je kunt natuurlijk ook gewoon wit brood gebruiken voor dit recept.
In plaats van jam of vers fruit kun je ook chocolade- of caramelsaus bij de wentelteefjes serveren.