Ga terug
+ servings
Print
Poffertjes | TalkNomzToMe.nl

Poffertjes (Zonder gist) – Kiddielunch #14

Oer Hollands!

Gang Lunch, Snack
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 pesonen

Ingredienten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingredienten in een kom tot een glad beslag met een garde.
  2. Doe het beslag in een spuitflacon. (Of gebruik een soeplepel/juslepel om het beslag in de poffertjespan te scheppen.)
  3. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur op het fornuis.
  4. Als de pan zachtjes begint te walmen smeer je de pan in met boter. (Doe dit door een paar klontjes boter in de pan te laten vallen en deze uit te smeren met een kwastje.)
  5. Giet het beslag in de kuitljes.
  6. Draai de poffertjes na enkele minuten om.
  7. Bak de poffertjes gaar aan de andere zijde.
  8. Haal ze uit de pan en bestrooi direct met poedersuiker en leg enkele klontjes roomboter op de poffertjes.

Tip(s) van de chef

  • Het bakken van poffertjes gaat, net als met pannenkoeken, een beetje op gevoel. Speel wat met hoe hoog je het vuur onder de pan precies zet zodat je jouw poffertjes perfect naar jouw zin krijgt.
  • Vind je het moeilijk om een hele pan in één keer te bereiden, vul dan gewoon maar de helft van de kuiltjes. Zo kun je oefenen tot je de slag te pakken krijgt en dan de pan ineens helemaal vullen.
  • Vind je het omdraaien met een vork moeilijk, of wordt de vork te snel warm naar je zin, gebruik dan een satéprikker voor het omdraaien van de poffertjes.

* Deze uitleg leest ingewikkelder dan hij is. Kijk op een braderie maar eens bij een poffertjeskraam hoe ze de poffertjes omdraaien, dan snap je waarschijnlijk meteen wat ik bedoel.