Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de spekjes uit in een koekenpan
Haal de spekjes uit de pan, maar bewaar het spekvet.
Bak de diepvries spinazie in de koekenpan.
Snijdt de knoflooktenen fijn en voeg deze samen met de Provencaalse kruiden toe aan de spinazie.
Voeg de spaghetti toe aan de spinazie en schep goed dooreen.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de spaghetti op een bord en strooi de spekjes er overheen.
Tip(s) van de chef
Bewaar eens vaker het spekvet als bakvet zoals we in dit recept deden. Zo deed oma het vroeger ook én het is een makkelijke manier om meer smaak aan je gerechten te geven. En lekker budget, ook niet geheel onbelangrijk.
In plaats van spekjes kun je ook gepluisde kip gebruiken voor dit recept.
Toch teveel gekookt? Bewaar de restjes en eet ze met vers gesneden sla en andere groenten zoals komkommer en tomaat als lunchsalade.